Hvis du bliver ramt

Her er, hvad du rent praktisk kan og bør gøre, hvis det værste sker, og du bliver ramt af ransomware. 

  1. BEGRÆNS SKADEN OG FÅ SITUATIONEN UNDER KONTROL  

Du skal straks slukke eller isolere alle ramte systemer og afbryde internetforbindelsen, for at forhindre yderligere adgang og for at undgå, at ransomwaren spreder sig til andre enheder på dit lokale netværk, eller til tilknyttede tjenester som OneDrive eller Dropbox.  

2. SCAN & FORMATER 

For at lokalisere ødelagte filer, kan du ved hjælp af antivirus og antispyware programmer scanne hele dit system, hvis det er muligt. Formatere dine systemer, på den måde kan du rense din computer/computere, og du får en gang for alle fjernet alle former for skadelig software.  

3. GENSART & GENDAN 

Når formateringen er gennemført, skal du genstarte de berørte systemer. De startes op enkeltvis på et isoleret netværk og du skal foretage en komplet geninstallering af de specifikke systemer, både operativsystemer og applikationer. 

Du er nu klar til at gendanne konfigurationer og data fra sikkerhedskopier, som du selvfølgelig løbende har foretaget. 

Som det sidste skal du kontrollere og gennemse de systemer, og data som du lige har geninstalleret. Vi anbefaler også, at du laver en ny sikkerhedskopi som er up to date, og overfør det reetablerede system til hovednetværket. 

 

Skulle du på noget tidspunkt i denne proces have brug for hurtig og professionel IT-hjælp, så kontakt os #24Support vi hjælper dig med at passe på dine værdifulde data og din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *