Microsoft Edge er blevet til Microsoft Edge Chromium

I dag er der flere webbrowser at vælge i mellem, når vi skal på nettetMicrosofts webbrowser Edge er en af dem, siden den kom til tilbage i 2015, har den dog ikke vundet stort indpas blandt brugere. Det forsøger Microsoft nu at ændre på med en ny og forstærket udgave af Microsoft Edge.

 

DET VELKENDTE, FORBEDRINGER & NYT

Den nye udgave Edge Chromium byder både på velkendte elementer, systemforbedringer – samt helt nye funktioner. Til sammen skal dette overbevise dig og sørge for, at Edge Chromium bliver din foretrukne internetbrowser.

Her følger nogle af de mange funktioner, som du får adgang til i Edge Chromium.

VELKENDT DESIGN

Det velkendte består i, at brugergrænsefladen og menuer bevarer deres velkendte design, og placeringen af faner (øverste venstre hjørne), navigationsknapper (til venstre), adresselinjen (i midten) og handlingsknapper (til højre) er den samme som i Edge. Så du skal ikke bruge tid på at vænne dig til et nyt design, du kan føle dig hjemme og gå i gang med at bruge browseren med det samme.

NY MOTOR & MERE SPEED

Som noget nyt er browseren baseret på motoren fra Googles velkendte open-source browser Chrome, hvilket giver dig forbedret ydeevne og øget hastighed. Du vil opleve, at Edge Chromium svarer hurtigere, og det kan også mærkes, når du åbner en ny internetside.

STOR KOMPATIBILITET

Edge Chromium er kompatibel med bådeWindows, Mac, Android og iOS, hvilket giver dig den mest optimale cross-platform brugeroplevelse, uanset hvilken enhed du vælger at arbejde på.

STARTSIDE MED FLERE MULIGHEDER

Edge Chromium giver dig en startside med 3 forskellige sidelayouts at vælge imellem, henholdsvis “Fokuseret”, “Inspirerende”og “Vejledende”.

Eksempelvis sørger”Fokuseret” sidelayout for at fjerne baggrundsbillede, nyheder og nyhedsoverskrifter, så du bedre kan fokusere på søgning. Du finder nyhederne ved at scrolle længere ned, de er nemlig placeret på den nederste del af siden.

OFFICE 365 INTERGRATION

Direkte Integration med Office 365 giver dig udvidede synkroniseringsmuligheder. Du kan synkronisere både favoritter, indstillinger, adresser/ kontaktinfo og adgangskoder fra Office 365 med få klik.

SAMLINGER

Derudover får du en ny måde at samle indhold og informationer på nettet. Funktionen Samlingersørger for, at du kan samle billeder, links, videoer og andet fra internettet hurtigt og nemt. Og med et klik kan du tilmed tilføje dine egne noter, samt eksportere hele det indhold du samler til et Excel- eller Word-dokument – Alt sammen meget praktisk, og lige hvad der er brug for, hvis du handler online, og ønskerindsamle information og sammenligne produktoplysninger eller brainstorme og finde inspiration.

PRIVATLIV & ANTITRACKING

De fleste af os har nok bemærket, at vores privatliv på internettet er blevet mindre. Når vi for eksempel besøger et websted, så indsamler online trackere oplysninger om vores adfærd, såsom besøgte websteder og kliks. Det gør Edge Chromium noget ved. En privatliv og antitracking funktion søger for, at du netop ikke bliver sporet, når du bevæger dig på nettet. Funktionen er som standard aktiveret, og du kan vælge mellem tre forskellige niveauer:

“Grundlæggende”: Dette niveau blokerer stadig for skadelige trackere, men tillader en vis sporing.

“Afbalanceret”: Er det anbefalede niveau og fungerer som standardindstillingen. Det blokerer trackere fra websteder, som du ikke har besøgt før og sikrer, at indhold og annoncer er mindre personlige, og at skadelige trackere blokeres.

“Strengt”: Det niveau blokerer næsten alle trackere, og du skal være opmærksom på, at det samtidig kan resultere i, at nogle dele på en side ikke indlæses eller muligvis ikke fungerer korrekt.

Du finder funktionen under ”Indstillinger” > Privatliv & Servies”.

PROGRESSIVE WEB APPS (PWAs)

Med Progressive Web Apps kan du på Windows 10 installere og bruge websteder som applikationer, og det giver dig bl.a. mulighed for at arbejde offline, push-meddelelser, skrivebords ikon, hurtige installationer, øjeblikkelig sideindlæsning og automatiske opdateringer på serversiden.

Du kan se de websteder, du installerer ved hjælp af Progressive Web Apps på listen “Alle apps” i Start-menuen.

START ALLEREDE NU

Edge Chromium er klar og tilgængelig på mere end 90 sprog. For at få fingrene i den har du to muligheder: Du kan enten downloade den manuelt her eller via Windows Update. Når du skifter til Edge Chromium følger dine favoritter, adgangskoder, oplysninger om formularudfyldning og  andre grundlæggende indstillinger med – du behøver ikke at gøre noget.

Prøv Edge Chromium allerede nu.

Er du blevet overbevist af Microsoft Edge Chromium?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *