Office 365 eller Microsoft 365

Vi har bemærket, at der hersker en del forvirring, når vi omtaler henholdsvis Office 365 og Microsoft 365. Begge produkter er fra Microsoft, de har et navn som minder om hinanden og mange virksomheder antager, at de stort set er synonymer, men det er ikke tilfældet – Office 365 og Microsoft 365 er ikke det samme.

Læs med her, så giver vi dig det nødvendige overblik over, henholdsvis Office 365 og Microsoft 365.

HVAD ER OFFICE 365?

Office 365 er en samling af programmer og tjenester i skyen. Alle programmer og tjenester i Office 365 er kendetegnet ved, at de på hver deres måde hjælper med til at øge produktivitet og effektivitet og det er muligt for dig og dine medarbejdere at udføre arbejdsrelaterede opgaver. Du kender og bruger sandsynligvis en eller flere af programmerne (de såkaldte kontorprogrammer) i det daglige arbejde eksempelvis: Microsoft Outlook, Word, PowerPoint, Excel, OneNote og Access.

Herudover indeholder Office 365 tjenesterne:

  • Exchange e-mail server
  • OneDrive (online lagerplads)
  • SharePoint (platform til at dele filer)
  • Microsoft Teams (platform til samarbejde og kommunikation)
  • Yammer (privat socialt netværk)
  • Planner (platform til at organisere teamwork)
  • m.fl.

Fordi Office 365 er placeret i skyen, får du og dine medarbejdere automatiske opdateringer. Det vil sige, at I altid arbejder med den nyeste version af alle programmer og tjenester, og de er alle sammen tilgængelige online stort set overalt.

EN SAMLING I FLERE UDGAVER

En anden væsentlig ting, der er værd at lægge mærke til er, at Office 365 er tilgængelig i flere udgaver: Office 365 Business, Office 365 Business Premium og Office 365 Business Essentials. Alle udgaver er abonnementsbaserede. Det vil sige, at I betaler pr. bruger, enten på månedsbasis eller årsbasis, men hver udgave varierer i forhold til indhold og pris.

F.eks. indeholder Office 365 Business: Word, Excel, PowerPoint, Access (til pc) og OneDrive, mens Office 365 Business Essentials kun indeholder: Exchange e-mail server, OneDrive, SharePoint og Microsoft Teams.

HVAD ER MICROSOFT 365?

Microsoft 365 er mere end de programmer og tjenester, som er nævnt ovenfor. Det er en samlet løsning i skyen, som indeholder alle Office 365 programmer og tjenester, Windows 10 samt enheds- og sikkerhedsværktøjer i form af Enterprise Mobility and Security (EMS).

Med Enterprise Mobility + Security i Microsoft 365 kan du bl.a. håndtere samtlige enheder i din virksomhed, og med understøttelse til pc, mac, iOS og Android enheder, er det muligt at arbejde sikkert, hvor som helst og når som helst.

Derudover sørger indbygget intelligent sikkerhed helt automatisk for at holde både ransomware, vira og phishing trusler væk, beskytte dine virksomhedsdata og systemer 24-7 samt føre din virksomhed tættere på GDPR-compliance.

EN LØSNING I TO UDGAVER

Microsoft 365 er også abonnementsbaserede (I betaler pr. bruger enten på månedsbasis eller årsbasis), men er tilgængelig i to udgaver: Microsoft 365 Business og Microsoft 365 Enterprise, hver udgave har hver sit programindhold og pris.

Microsoft 365 Business er henvendt til små og mellemstore virksomheder, med op til 300 brugere/medarbejdere.

Microsoft 365 Enterprise er henvendt til store virksomheder med mere end 300 brugere/medarbejdere og giver adgang til flere sikkerhedsfordele. Microsoft 365 Enterprise består af flere niveauer: Microsoft 365 Enterprise F1, Microsoft 365 Enterprise E3 og Microsoft 365 Enterprise E5 – som hver i sær er tilpasset forskellige behov.

Vi håber, at du nu har nemmere ved at skelne imellem de to Microsoft produkter. Hvis du har yderligere spørgsmål, så er du altid velkommen til at spørge os.

VIL DU VIDE MERE?

Du kan læse mere om:

Office 365

Microsoft 365.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *