VM i Qatar sætter den digitale sikkerhed på højkant

I forbindelse med fodbold-VM i Qatar, er det kommet frem at de 2 mobil-apps som Qatar kræver alle VM-gæster over 18 år skal bruge, rent faktisk sætter deres digitale sikkerhed på højkant.

Den ene app hedder Ehteraz, og er en COVID-19-sporingsapp, og den anden app hedder Hayya, som er en generel eventapp, der hjælper folk med at finde deres VM-billetter og giver dem adgang til Qatars gratis metrosystem.

Problemet med de to apps består i, at man skal acceptere flere vilkår, som går ud over det sædvanlige for at kunne downloade de to apps. Og derved udleverer man stort set alle oplysningerne på ens telefon.

Bl.a. kan andre få adgang til mobilen, og de kan praktisk talt læse og ændre alt indhold på telefonen, og ovenikøbet hente informationer fra andre apps samt dele personlige oplysninger næsten uden begrænsninger.

På den baggrund anbefaledes det, at man lader både arbejdsmobilen og den private mobil blive hjemme, og i stedet medbringer en “burner telefon” (en telefon man skrotter efter brug), hvis man vil være på den sikre side, og ikke mindst beskytte sig selv og sine data.

Du kan læse mere her: https://www.nrk.no/sport/everyone-going-to-the-world-cup-must-have-this-app—experts-are-now-sounding-the-alarm-1.16139267

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *